Design blog

Innowall Falpanel

Tapéta vs. Falpanel

2019. február 16. - Innowall Falpanel

Tapétát vagy falpanelt válasszak a falburkoláshoz?

 

Bizonyára te is sokat gondolkodtál már rajta, hogy dobhatnád fel otthonodat?
Hazaérve a munkából leülsz a kanapéra és egy kis nyugalomra, kellemes hangulatra vágysz, de az egyszínű falak unalmasak, hangulatrombolóak. Már jó ideje nem jutott idő egy tisztasági festésre, így a kikapcsolódás, pihentető semmittevés helyett a falon lévő foltokat és esetleges kiesett szögek vakolathiányos maradványait pásztázod. Így követi egyik nap a másikat, mígnem elgondolkozol, hogy ideje lenne eltüntetni. …de hogyan?

robbinhiggins-2763643_1280.jpg
Jár az agyad:
 - keverjek gipszet és tömjem be a lyukakat, vagy inkább glettet kellene vennem? De vajon maradt a festékből, hogy elfedjem a javítás nyomait? Megnézem. 
Sebesen rohansz a tárolóba, fenékig feltúrod. Festék sehol. Lázasan keresed a még lehetséges helyeken, hogy a falad megfelelő fényben tündököljön, ekkor végre előkerül a festékes doboz! – lendületesen feltéped,….tépnéd, ha menne. De nem megy.
- A fenébe, gyenge vagyok! Keresel célszerszámokat majd többszöri nekifeszülésre és a szerszámok széles repertoárját felvonultatva és harcba állítva, végre sikerül! Nyitva a doboz. 
Csalódottan tapasztalod, hogy a sok erőfeszítés és küzdelem hiábavaló volt, hiszen a festék beszáradt.

crazy-3126441_1920.jpg

Bosszúsan visszaülsz a kanapéra, de az elhatározás megszületett! További megoldásokat keresel a megfelelő falburkolat megtalálására. A tapéta jut eszedbe, jó megoldásnak tűnik. A neten lázasan felkutatod a barkácsáruházak tapéta kínálatát. 
- Ez az! Ez tetszik! Mennyi szín és mennyi forma, az a bézs illik is a nappali bútorhoz! 
Lelkesen konstatálod, hogy megvan a megoldás, megvan a megfelelő tapéta is. Na de mi kell hozzá? Hogy teszem fel? Mikor lesz nekem erre időm?

shutterstock_424803925-836x558.jpg
Kutatsz tovább a neten, keresed a tapétázás lépéseit, a szükséges anyagokat. Ráakadsz egy oldalra ahol minden szükséges információt meg is találsz.
Figyelmesen olvasod a cikket, miközben alapos fejtörést okoz, hogy milyen tapétaragasztót kell majd választanod?! Hol tudsz akkora helyet felszabadítani, hogy megfelelően tudd szabni és ragasztóval kenni a tapétát?! Faljavítás? – na erről nem volt szó!
- kenjem le a falat, várjak amíg megszárad, na de az mennyi idő?
- vágjam méretre a tapétát? – és ha nem lesz egyenes?
- fel tudom én ezt tenni egyedül?

annoyed-3126442_1920.jpg
Még csak a munkafolyamatot pörgeted le a szemeid előtt, de már most tapétaragasztóban úszik a nappali, háromszor estél át a ragasztós vödrön és kétszer száradt bele a ragasztó az ecsetbe. Megállapítod, hogy ez nem éri meg, szakember kell. Kezedbe veszed a mobilkészüléket és kutatod a megfelelő szakembert. Kettőt fel is hívsz érdeklődés céljából, de sajnos egyikük sem kecsegtet túl jó ajánlatokkal, hiszen 2-3 hónapos előjegyzésnél hamarabb nem is tudják elvállalni a munkát. Hát igen, a jó szakemberek sajnos hónapokra előre le vannak foglalva.

angry-3126438_1920.jpg

Kezded feladni, visszatérsz a kiindulóponthoz és csalódottan tudatosul benned, hogy marad a festék.
- …de akkor az egész falat újra kell festeni.
Cikáznak a gondolatok a fejeden.
- keresek valami új színt! Az majd feldobja a falat. Meg is van! A korall szín! Tökéletes, hiszen ez a 2019-es év színe, így még trendi is lesz a lakás.
Már szinte teljesen beleéled magad, hogy a falad új, gyönyörű színt kap, a lakás meghitt és otthonos lesz. Ekkor azonban rájössz, hogy a bútorok nem mennek az újonnan kiválasztott korall színhez. Újabb csalódás ér.
Ugye ismerős a helyzet?
Ha szeretnéd megkímélni magad a fenti hosszas procedúrától, látogass el webshopunkba, ahol garantáltan megtalálod a megoldást!
A 3D falpanelek nem csak a falburkolás innovációját jelentik, de a szemet és a lelket is simogatják exkluzív, letisztult és különleges megjelenésükkel.

49938412_368294730630080_6818131123495763968_n.jpg


A különböző méretekben választható falpanel elemek formagazdagságukkal, valamint textil-, és műbőr borításukkal minden térbe tökéletesen illenek.
Egy falpanel nem csak a falat fedi be, de tökéletesen újjávarázsolja a lakás bármely pontját, különleges és szemet gyönyörködtető.
Igazi dizájnelem a lakásban, ráadásul a felhelyezése is egyszerű. Nem lesz szükséged se szakemberre, se ragasztós vödrökre és takarófóliára, egyszerűen és könnyen, kétoldalú ragasztószalag segítségével felhelyezheted a falpanel elemeket a kívánt felületre.
Nincs más dolgod, csak a memóriahabból készült 3D falpanel kínálatunkat megnézni a weboldalon, rákattintani a 3D falpanel tervezőre és kiválasztani a számodra leginkább tetsző színt és formát.

tervezo.jpg

 A 3D falpanel tervező segítségével a kiválasztott színt és formát rögtön láthatod egy látványterven, így eldöntheted, milyen összhatást kelt a fal nagyobb felületén a bútorok között.
Webshopunkban jelenleg 27 falpanel forma közül választhatod ki a hozzád leginkább illőt és számos szín mellett teheted le a voksodat, hogy a lakásod és a bútoraid is azt kapják, amitől tökéletes lesz az enteriőr.

8d3fcadb7cb32b7aef611184b03ecfc7.jpg


Nem túlzás azt állítani, hogy a falpanel a lakberendezés és a falburkolás olyan újítását jelenti, mely két kávé között könnyen, bárki által felhelyezhető a lakás bármely pontjának bármely felületére, ezzel izgalmas és látványos teret létrehozva.


Összegzésképpen nézzük meg, a tapétázáshoz és a falpanelhez szükséges anyagok listáját:

Tapétázás:
- megfelelő minőségű és mennyiségű tapéta
-  megfelelő tapétaragasztó
- ecset (célszerű kettőt vásárolni, egyet a fal felülethez egyet pedig a tapéta megkenéséhez)
- kellő hely biztosítása a tapéta megkenéséhez és vágásához
- valamilyen simító eszköz, melynek segítségével a tapétát a falra simítjuk
- megfelelő öltözet, ha esetleg a ragasztó csöpögne
- tapétavágó kés (szike/sniccer)

3D falpanel:
- a megvásárolt falpanel elemek
- 2 oldalú ragasztószalag
- sniccer + vonalzó, ha a falpanel elemeket valami miatt vágni szükséges


Tapéta vs. Falpanel sérülés, csere:


Tapéta:
- sérülés esetén a tapéta a teljes felületen cserére szorul
- felszakadhat az illesztéseknél
- rossz ragasztás vagy rossz ragasztóanyag esetén felhólyagosodhat
- könnyen koszolódik és nehezen takarítható


3D falpanel:
- egy elem esetleges sérülése esetén elég csak azt az egy elemet felszedni a falfelületről és kicserélni
- könnyen és gyorsan takarítható egy rongy vagy nedves törlőkendő segítségével
- nincs illesztési hiba és stabilan a felületen marad.
- rendkívül gyorsan és problémamentesen bárki felhelyezheti

 

Ha téged is meggyőzött a 3D falpanel, vagy szívesen megnéznéd a választékot, esetleg bővebben olvasnál tulajdonságairól, látogass el az Innowall 3D falpaneleinek bemutató oldalára.

A bejegyzés trackback címe:

https://innowallfalpanel.blog.hu/api/trackback/id/tr4414630734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása